Marta-Simó-editada

Departament de Sociologia
Universitat Autònoma de Barcelona
Edificio B, B3 117-1
08193 Bellaterra (Barcelona)

+34 93 581 24 17

[email protected]
[email protected]

Llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1999), Màster en Estudis de l’Europa Central i de l’Est, en l’especialitat d’Identitats Jueves i Holocaust per la Universitat Jagellonska de Cracòvia, Polònia amb la Tesis: “Teaching about the Holocaust in Catalonia” (2005) i postgraduada en Judaica i Holocaust per la Universitat Estatal de Moscou, Rússia (2010). Anteriorment Dip HE en Llengües Estrangeres i Empresa per la Universitat West Midlands, Anglaterra (1989), en l’especialitat de rus i anglès i postgraduada en Relacions Internacionals per la Universitat Estatal de Kiev, Ucraïna (1991).

Actualment, doctoranda a la Universitat Autònoma de Barcelona amb la Tesi: “La població espanyola i el seu encontre amb l’Holocaust” dirigida pels Prof. Dr. Joan Estruch i el Prof. Dr. Joan B. Culla. Des de 2012, Membre del Grup ISOR d’Investigacions en Sociologia de la Religió de la mateixa Universitat. Des del 2013, membre del “Multilingual Expert Team” per al “Education Research Project of the Multiyear Program of the IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance)”. I també des del 2013, Membre del Grup Exili, Deportació i Holocaust del Departament d’Educació i del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. Finalment, des de l’abril d’aquest any Membre del Comitè Executiu de l’EAHS (European Association in Holocaust Studies)

Interessos i àrees de recerca

Holocaust i altres genocidis. Antisemitisme i altres formes de racisme. Didàctica i Drets Humans Sociologia de la Memòria: Memòria col.lectiva, memòria històrica, polítiques públiques de la Memòria. Sociologia de les Identitats.

Estudis en l’Europa Central i de l’Est.

Interessos i àrees de docència

Holocaust i altres genocidis, Espanya i l’Holocaust

Publicacions

En preparació: Simó, M. “Españoles en la URSS y su encuentro con el Holocausto (1941-1945)” en: Slavica Occitania. Universitat de Toulouse.

Simó, M. (2016) “Challanges for Memory, Teaching and Learning about the Holocaust in Spain” in: Bystanders, Rescuers or Perpetrators?, The neutral countries and the Shoah. International Holocaust Remembrance Alliance.

Simó, M. (2015) “ITS, Spain and the Holocaust” in: Yearbook 2015. Freilegungen – Spiegelungen der NS-Verfolgung und ihrer Konsequenzen . Wallsteinverlag. June 2015.

Simo, M. (2010) “Испания”. Enciclopedia sobre l’Holocaust en els territoris de l’Antigua URSS.