Presentació

ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió) és un equip de recerca orientat als estudis sobre Religió, Identitat i Memòria. Neix l’any 1974 sota la direcció del Dr. Joan Estruch, fou el primer equip de recerca universitària dedicat a la Sociologia de la Religió a Catalunya. Al principi de 1976 s’hi incorporà el Dr. Salvador Cardús, i des de 2014 l’ISOR està dirigit per la Dra. Mar Griera. Amb finançament de la Fundació Paulino Torras, la primera seu estava situada a la ciutat de Barcelona, però a partir de l’any 1989 es va vincular directament a la UAB, al Departament de Sociologia d’aquesta universitat. Durant els seus més de quaranta anys d’existència, el grup de recerca ISOR ha estat capdavanter en la investigació sobre qüestions relacionades amb la religió i la cultura en un sentit ampli.

crew 1920x400

Els seus treballs, sempre amb una sòlida fonamentació teòrica, han estat focalitzats en tota mena de processos de construcció de sentit. En els últims anys, la investigació sobre les minories religioses ha pres una notable rellevància.

arbre uab 1920x400

L’ISOR manté un paper actiu en la formació universitària a través de la docència, la publicació i la traducció de textos acadèmics, la realització de seminaris i la direcció de tesis doctorals. Per l’equip de l’ISOR, la qualitat de la docència està directament relacionada a l’activitat investigadora.

gent posta de sol 1920x400

L’ISOR ha teixit una xarxa fluïda de relacions amb altres centres de recerca internacionals, com l’Insitute on Culture, Religion and World Affairs fundat per Peter Berger, el centre Sociologie des religions et éthique sociale de la Université de Strasbourg o la Universidad del País Vasco/ Euskal Herriko Unibertsitatea, entre d’altres.